Hlavní obsah

Na Slovensku havarovalo letadlo s olympijským medailistou, po pádu začalo hořet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

U obce Petrovice na severu Slovenska havarovalo v úterý večer malé letadlo, které měl pilotovat olympijský medailista z Turína Radoslav Židek (40). Po pádu začalo letadlo hořet a Židek měl utrpěl popáleny na 30procentech těla. Při pádu byl zraněn také jeho bratr a oba byli převezeni do nemocnice.

Foto: Profimedia.cz

Policie SR

Článek

„Na pomoc jsme okamžitě vyslali záchranáře. Zraněného, který utrpěl popáleniny 2. stupně, naložili svědkové nehody do auta a směřovali s ním do nemocnice. Posádka sanitky si zraněného převzala, ošetřila a převezla do nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranářů Alena Krčová.

„Muž utrpěl popáleniny tváře, horních a dolních končetin. Popáleniny pokrývají celkem 30 procent povrchu jeho těla. Pacient je stabilizovaný. Popáleniny mu ošetřili na operačním sálu úrazové chirurgie,“ řekla mluvčí nemocnice v Žilině Lenka Záteková.

V Hořovicích se srazilo auto s letadlem

Krimi

„Příčina pádu letadla je ve stadiu vyšetřování,“ uvedla slovenská policie na sociální síti.

Web televize Markíza tvnoviny.sk uvedl, že Židek seděl v letadle společně se svým bratrem, který se po havárii dostal z vraku ven. „Radoslav Židek zůstal zaklíněný ve stroji,“ uvedl web tvnoviny.sk. Letadlo se zřítilo na střechu stáje a začalo hořet.

Židek získal na olympiádě v Turíně 2006 stříbrnou medaili ve snowboardcrossu. Stal se prvním slovenským medailistou na zimních olympijských hrách v éře samostatnosti země.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám