Hlavní obsah

Na Rusko střílet nebudou, pouze na Krym, zapomněla se ruská propagandistka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruská televizní moderátorka a propagandistka Olga Skabejevová ve spontánní reakci během diskusního pořadu v ruské televizi Rossija 1 nevědomky přiznala, že nepovažuje Krym za součást Ruské federace. Na její „přehmat“ obratem poukázali pozvaní hosté ve studiu.

Foto: Profimedia.cz

Olga Skabejevová

Článek

Diskuse se točila kolem možných dodávek německých raket Taurus Ukrajincům. Jeden z diskutujících odborníků právě zdůrazňoval, že technické možnosti taurusů značně převyšují jejich deklarované vlastnosti.

„Deklarovaný dolet je pět set kilometrů. Ve skutečnosti je potenciál dosahu až 750 kilometrů a v případě přídavných palivových nádrží se jejich výkonnost zvyšuje o dalších 15 procent, tudíž máme dolet 900 kilometrů,“ vypočítával ve studiu.

Skabejevová mu vstoupila do řeči a odtušila, že „evidentně (Ukrajinci) neplánují útočit na Ruskou federaci“. „To je pak opravdu nefalšovaná třetí světová jaderná válka, takže útočit budou podle všeho proti Krymu,“ prohlásila a upřesnila, „že nejspíš půjde o Krymský most“.

„Počkejte, tady rozdělujete území… (Ruska a Krymu),“ nadechl se expert, ale dál se nedostal, neb jej Skabejevová přerušila opakovaným tvrzením, že útočit taurusy se bude na Krymský most. „Ano,“ přitakal nakonec.

Směr úvah prokremelské mediální hvězdy neunikl pozornosti ukrajinských médií. Agentura Unian vzápětí napsala, že „Skabejevová uznala, že Krym je Ukrajina“.

Stejná moderátorka na jaře zjevně z nepozornosti umístila na svůj profil na Telegramu fotografii žlutomodré kytice (v ukrajinských národních barvách). „Nikdo ji nestihl obvinit z ukrajinské propagandy. Skabejevová fotku sama odstranila po deseti minutách,“ glosoval tehdy místopředseda ruské poslanecké sněmovny Vladislav Davankov.

Rusové jadernou zbraň nepoužijí, i když je vyženeme z Krymu, věří šéf ukrajinské rozvědky

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám