Hlavní obsah

Na makedonsko-kosovské hranici zabili čtyři pašeráky zbraní

Novinky, BBC, aš, B92

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skopje
Aktualizováno

Čtyři lidé zahynuli ve středu při přestřelce na makedonsko-kosovské hranici. Policisté se pokusili zastavit dodávku, u níž měli podezření, že se v ní převážejí zbraně, když posádka vozu zahájila palbu. Policisté čtveřici lidí v autě zastřelili. V automobilu našli velké množství zbraní, munice a výbušnin.

Foto: Profimedia.cz

Voják na makedonsko-kosovské hranici. Ilustrační foto

Článek

Podle Radia Kosovo byli tři lidé v autě etničtí Albánci z Makedonie a čtvrtý kosovský Albánec. Tři měli na sobě vojenské uniformy.

Vůz se snažil přejet hranice ve tři hodiny ráno u vesnice Raduša v hornaté oblasti mezi Kosovem a Makedonií. Když policisté pašeráky zneškodnili, objevili ve voze tři ruční granátomety, tři tašky s granáty, šest tašek s trhavinou TNT, ostřelovačské pušky, pozemní miny a další munici.

Zatím není jasné, zda byla skupina napojena na bývalou Kosovskou osvobozeneckou armádu, která se přihlásila k odpovědnosti za jinou přestřelku v oblasti z 29. dubna. Ve voze ale našli její znaky.

Zástupci armády tvrdili, že tehdy byl zabit i makedonský voják, i když to Skopje popíralo. Tehdy se podařilo zabavit velké množství zbraní včetně tří protiletadlových děl, minometů a raketometů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám