Hlavní obsah

Na Macrona v Nizozemsku vyběhli dva demonstranti. Policie byla rychlá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amsterdam

Návštěvu francouzského prezidenta Emmanuela Macrona v Nizozemsku ve středu narušili demonstranti. Policie dva z nich zatkla při příjezdu francouzské hlavy státu na univerzitu v Amsterdamu, informovala agentura AFP.

Macron během státní návštěvy NizozemskaVideo: Reuters

 
Článek

Muž a žena podle policie „narušili veřejný pořádek“ a představovali hrozbu, když se rozběhli směrem k prezidentovi. Incident nastal těsně poté, co Macron spolu s nizozemským králem Willemem-Alexanderem vystoupil z limuzíny a přivítal se se starostkou Amsterdamu Femke Halsemaovou.

„Za čest pracujících, i když Macron nechce, jsme tady,“ křičel zadržený demonstrant před zákrokem policie i během něho. Jeden ze zatčených měl podle mluvčí amsterodamské policie transparent. Další zhruba desítka protestujících stála opodál.

Macron je na oficiální návštěvě Nizozemska, kam se vydal jako první prezident Francie po 23 letech. Jeho cesta končí ve středu.

Macrona už v úterý při projevu v institutu Nexus v Haagu přerušily výkřiky lidí, kteří kritizovali jeho politiku. „Kde je francouzská demokracie?“ pokřikovali s rozvinutým transparentem s nápisem „Prezident násilí a pokrytectví“.

Francouzský prezident čelí na domácí půdě širokému odporu veřejnosti kvůli důchodové reformě. Ta mimo jiné počítá se zvýšením věku odchodu do důchodu z 62 na 64 let.

Zrada, tepou Macrona v EU i USA

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám