Hlavní obsah

Na Krétě vyšetřují záhadné úmrtí. Z potápějící se lodi zachránili jen psa

Spoutané tělo mrtvého britského muže bylo objeveno na palubě potápějící se lodi v přístavu Suda na ostrově Kréta. Na troskách téměř potopeného plavidla byl objeven také živý pes. Policie nařídila u nevyjasněného úmrtí soudní pitvu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Potápějící se lodi si všimli rybáři a okamžitě uvědomili pobřežní stráž. Ta už ale z vody vytáhla pouze mrtvé tělo britského sedmdesátníka, který na ostrově dlouhodobě žil. Podařilo se zachránit psa, který přežil na posledních zbytcích lodi nad hladinou.

Jak později vyšlo najevo, tělo mrtvého muže bylo přivázáno k palubě, otázkou je také, proč se loď poroučela ke dnu. V době nahlášení události totiž v oblasti panovalo dobré počasí, nehrozilo tak, že by se potopila v důsledku bouře.

Stoletý britský hrdina pandemie leží v nemocnici s covidem

Koktejl

Místní média v souvislosti s případem připomněla, že týž muž byl před dvěma lety terčem přepadení, kdy si jej na jeho jachtě vyhlédli lupiči. Jeho tělo poté rovněž svázali na palubě. Nejmenovaný Brit byl mezi tamními obyvateli dobře známý, ostatní jej popisovali jako klidného muže.

Policie nařídila soudní pitvu, aby bylo zjištěno, jak k úmrtí došlo. Místní úřady nyní rovněž hledají nového majitele pro přeživšího psa. Vyzvaly občany, kteří mají tu možnost, aby se ujali tesknícího psa alespoň na dočasnou dobu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám