Hlavní obsah

Na Krétě vyšetřují desítky podezřelých úmrtí v domově pro seniory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úřady na Krétě vyšetřují desítky podezřelých úmrtí v domově pro seniory ve městě Chania. Od ledna loňského roku v zařízení zemřelo 68 lidí, informovala agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pochybnosti vyvolává podle vyšetřovatelů údaj, že u všech úmrtí byla uvedena jediná příčina - zástava srdce. Právní zástupce domova pro seniory jakékoliv pochybení ústavu odmítá.

Vyšetřování úřady zahájily na podnět příbuzných seniorů, kteří se obávají, že s jejich blízkými bylo v domově špatně zacházeno. Aby vyšetřovatelé podezření prošetřili, nechali exhumovat ostatky i jedné z klientek, jež zemřela loni v lednu. Vyšetřování dosud neskončilo a státní zástupci uvažují o obvinění z kriminálního spolčení či ublížení na zdraví.

Vybíjel si vztek na své babičce, policie obvinila muže z Klatovska z týrání

Krimi

Na to, že nebylo vzneseno žádné obvinění, poukazuje právní zástupce domova pro seniory. „Žádné poznatky o špatném zacházení nepřinesla ani včerejší (čtvrteční) exhumace," napsal a dodal, že domov pro seniory byl prohledán v březnu, aniž se policii podařilo najít příslušné důkazy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám