Hlavní obsah

Na bulharském pobřeží našli dron s bombou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na pobřeží Bulharska, člena Severoatlantické aliance (NATO), byl nalezen neznámý dron s bombou. Bezpilotník narazil do skal u vesnice Tjulenovo u hranic s Rumunskem, oznámila s odvoláním na bulharský rozhlas agentura Reuters.

U Černého moře v Bulharsku se zřítil dron s výbušninami (video je bez zvuku)Video: Reuters

 
Článek

Bulharské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že na místo vyslalo speciální jednotku, aby deaktivovala výbušniny a prozkoumala dron. Bezpilotník byl podle něj v černomořském městě Tjulenovo objeven už v neděli večer.

Po zmíněném průzkumu se Bulharsko rozhodne o dalším postupu, oznámilo ministerstvo s tím, že tým byl vyslán na žádost regionální vlády. Záběry zveřejněné bulharskou televizí Nova ukázaly, jak experti kontrolují dron nalezený na skalách vedle kotvících člunů.

Nebylo přitom jasné, zda dron spadl ze vzduchu, nebo jej přinesly mořské proudy, podotkla agentura Reuters.

Turistické letovisko Tjulenovo se nachází pár kilometrů jižně od rumunské hranice, zhruba 300 kilometrů naproti přes Černé moře se nachází ukrajinský poloostrov Krym okupovaný Ruskem.

Počátkem září potvrdilo pád dronu na své území Rumunsko, další člen NATO. Trosky bezpilotníku se tehdy našly v obci Plauru, která leží naproti ukrajinskému přístavu Izmajil na druhém břehu Dunaje. Izmajil byl opakovaně terčem ruských vzdušných útoků.

Rumunské město hnalo lidi do krytů. Přes hranici spadl další ruský dron

Evropa

Záběry, které mohou mít dohru, ukázaly výbuch dronu na území Rumunska

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám