Hlavní obsah

My jaderné tlačítko jako první nezmáčkneme, uklidňuje mluvčí ruské diplomacie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Moskva vychází z toho, že scénář stisknutí „jaderného tlačítka“ ze strany Ruska se za žádných okolností nenaplní. Podle agentury Ria Novosti to prohlásila mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová v kolumbijském rozhlase W Radio.

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová

Článek

"Vycházíme z předpokladu, že tento apokalyptický scénář se neuskuteční pod žádnou záminkou a za žádných podmínek," odpověděla na otázku kolumbijského redaktora, na čem závisí, zda Rusko stiskne "nukleární tlačítko".

"Myslím, že si nás pletete s někým jiným," dodala a zmínila přitom Spojené státy. "Pokud jde o použití nukleárních zbraní... v Ruské federaci se o tomto nikdy nemluvilo," řekla také rádiu W, které patří pod kolumbijskou rozhlasovou stanici Caracol.

Nebezpečná hra, reaguje šéf NATO na Putinovo strašení jadernými zbraněmi

Svět

Byl to přitom právě ruský prezident Vladimir Putin, který v neděli prohlásil, že nechal v reakci na činnost Severoatlantické aliance po zahájení ruské invaze na Ukrajinu uvést do režimu pohotovosti ruský jaderný arzenál.

Putin varoval před nebezpečím jaderné války

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám