Hlavní obsah

Muž střílel na mateřskou školu v Lyonu, deset zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lyon
Aktualizováno

Nejméně deset lidí bylo zraněno v pátek v Lyonu, kde neznámý muž střílel okolo půl dvanácté po lidech. Podle francouzského rozhlasu nikdo ze zraněných nemusel být převezen do nemocnice. Děti jsou v bezpečí.

Článek

"Nikdo nemusel do nemocnice. Mateřská školka je nyní v bezpečí. Pachatel se opevnil v protější

budově. Na místě zasahuje zvláštní policejní komando,“ uvedl francouzský rozhlas. Podle SkyNews dva lidi poranily broky na hlavě.

Muž střílel před areálem školky, když si rodiče přicházeli pro děti. Děti byly ještě ve třídách.

Podle mluvčí školského odboru Anne Le Scanffové byl muž před školou a střílel po kolemjdoucích. Zasáhl i některé rodiče. Nepotvrdila tedy předchozí zprávu, že muž lidi ostřeloval z protější budovy.

"Děti byly ve škole a ani si neuvědomily, co se stalo," dodala Le Scanffová. Podle ní jsou děti v bezpečí, protože situace je pod kontrolou.

Na místě probíhá policejní operace s cílem pachatele zadržet.  Policie zjišťuje odkud muž střílel a kam utekl, i to jakou zbraň použil. Původně se uváděla vzduchovka, některé nové zprávy však tvrdí, že šlo o brokovnici.

Reklama

Výběr článků

Načítám