Hlavní obsah

Muž bránil ženu přepadenou v pařížském metru, skončil mrtvý v kolejišti

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Pařížskou veřejnost pobouřil případ 33letého přistěhovalce z Indie, jenž minulý týden přispěchal v metru na pomoc ženě, kterou se neznámý muž snažil připravit o telefon. Radžinder Singh se s útočníkem dostal do potyčky, která pokračovala i poté, co vystoupili ve stanici. Ind následně upadl do kolejiště, kde ho zabil elektrický proud.

Foto: Profimedia.cz

Událost se stala na sedmé lince pařížského metra.

Článek

Událost se stala minulý čtvrtek okolo 20:30 hodin na sedmé trase pařížského metra. Singh si během jízdy všiml, že se neznámý muž snaží jedné cestující násilím vzít její iPhone a zakročil. Zloděj se však začal se Singhem prát a rvačka pokračovala i na nástupišti stanice Crimée v severovýchodní části metropole. Skončila až nešťastným pádem Singha do kolejiště. Byl na místě mrtvý. Útočník z místa utekl a dosud se ho nepodařilo vystopovat.

Případ získal hned následující den širokou publicitu. V úterý list Le Parisien uvedl, že Singh byl narozen v roce 1978 v indickém Paňdžábu a před sedmi lety se vydal do Evropy, aby ji poznal a také vydělal pro rodinu nějaké peníze. V Paříži doručoval pizzu a před čtyřmi lety se zde v metru seznámil se svojí přítelkyní Vimlou.

„Bez ustání pracoval, dokonce i o víkendech. Jeho jedinou starostí bylo vydělat dost peněz, aby byl nezávislý a pomohl svojí rodině v Indii,“ popsala Singhův život sestra přítelkyně.

Le Parisien poznamenal, že ani to nestačilo na to, aby rodina mohla uhradit 5000 eur za převoz Singhova těla do Indie. Přátelé proto organizují sbírku, na kterou pozitivně zareagovali i čtenáři francouzských novin.

Reklama

Výběr článků

Načítám