Hlavní obsah

Mučený polský novorozenec zemřel, rodičům hrozí doživotí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Polsku zemřel třítýdenní novorozenec, jehož rodiče čelí obvinění kvůli podezření, že dítě krutě mučili. O život chlapečka bojovali lékaři marně deset dní, informovalo v sobotu RadioZet s odkazem na vyjádření představitelky prokuratury Agnieszky Hornické-Mielcarekové.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Novorozence v kritickém stavu přivezli podle RadiaZet letos 26. března do nemocnice v Gorzowě Wielkopolském jeho rodiče, 24letá matka a 25letý otec. Dvojice tvrdila, že neví, co se chlapečkovi stalo.

Podrobná vyšetření a diagnostika však ukázaly, že novorozenec má mimořádně těžká vnitřní zranění, svědčící o tom, že byl krutě mučen, na což službu konající lékaři ihned upozornili policii, informovala polská média.

Dítě bylo poté převezeno do nemocnice v Poznani.

V třídičce odpadu v Polsku našli mrtvého novorozence

Evropa

Hrůza a krutost

„Šéfka novorozeneckého oddělení, která tuto práci dělá přes třicet let, řekla, že se s takovou hrůzou a krutostí jako v tomto případě ještě nesetkala,“ prohlásil Robert Surowiec, zástupce ředitele nemocnice v Gorzowě Wielkopolském.

Soud zatím rozhodl o tříměsíční vyšetřovací vazbě rodičů obviněných z umučeného malého chlapce.

V případě, že se potvrdí jejich vina, hrozí jim doživotní trest vězení.

Polský novorozenec měl v krvi 2,5 promile alkoholu

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám