Hlavní obsah

Mrtvý, těžce zraněná, milionové škody. Německem se prohnaly bouře a valí se na Česko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bouřky, které provázejí extrémní přívalové deště a s nimi spojené bleskové záplavy a kroupy mají v Německu první oběti. V pátek zemřel jeden stavební dělník v jihoněmeckém Stuttgartu, když přívaly deště zaplavily tunel, kde pracoval spolu s dalšími kolegy. O život bojuje 12letá dívenka, když do skupiny cyklistů uhodil blesk. Silné bouře se postupně přesouvají do Česka.

Foto: Profimedia.cz

Německo pustoší bouřky

Článek

Blesk uhodil do skupiny cyklistů. Dívka kvůli tomu ztratila kontrolu nad řízením kola a následně ji srazilo auto. Nyní se nachází v düsseldorfské nemocnici s velmi vážnými zraněními.

V Německu udeřily bouřky. Přívalový déšť smetl lešení s dělníky, jeden mrtvý

Evropa

Dělník ve Stuttgartu zemřel poté, co přívaly deště zaplavily tunel, kde pracoval s kolegy. Voda podemlela lešení, strhla ho a muži skončili pod vodou. Tři se podařilo zachránit a jsou v nemocnici, čtvrtému už nebylo pomoci.

Hasiči mají za sebou více než tisícovku výjezdů. Řešili nejen zatopené sklepy, garáže, ale také sesuvy půdy. Situace se ale zatím nelepší.

Německá meteorologická služba DWD uvedla, že očekává bouřky s přívalovými dešti a krupobitím i během soboty, kdy se budou postupně přesouvat směrem na východ a zasáhnout mají i Českou republiku.

Hrozí velmi silné bouřky, varují meteorologové

Počasí

Výstrahu před velmi silnými bouřkami v jihozápadní části Česka vydal také Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Vysoké riziko se týká Jihočeského, Plzeňského a Karlovarského kraje a částí Ústeckého a Středočeského kraje od sobotního poledne do noci na neděli.

Reklama

Výběr článků

Načítám