Hlavní obsah

Moskva pošle studenty na práci do zničeného Mariupolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruští studenti se zapojí do obnovy okupovaného Mariupolu. Oznámila to podle agentury TASS ruská vicepremiérka Taťána Golikovová. Měly by jich tam v letních měsících odcestovat tisíce. Mariupol je přitom potenciálním cílem ukrajinské protiofenzivy. Takzvané Ruské studentské oddíly už také fungují v ruských zbrojovkách, poznamenala Golikovová.

Foto: Repro z Twitteru Ruských studentských oddílů

Členové Ruských studentských oddílů, ilustrační snímek

Článek

Celkem se má během letošního léta zapojit do studentských oddílů přes 200 tisíc lidí z jedenaosmdesáti ruských regionů, prohlásila v pondělí ruská vicepremiérka. „Díky vám už byl obnoven památník Savur-Mohyla v Doněcké republice, během letošního léta se bude obnovovat infrastruktura města Mariupol,“ prohlásila Golikovová ve videoposelství u příležitosti zahájení 64. „pracovního semestru“ ruských studentských oddílů.

Golikovová podle agentury TASS zdůraznila, nakolik důležité je nasazení studentských oddílů v ruských zbrojovkách „v tomto nelehkém, zodpovědném a historickém období“. V Ruskem anektované ukrajinské Luhanské oblasti – rovněž v potenciální zóně bojů – fungují ruské studentské zdravotnické oddíly.

Kromě toho studenti pomáhají na železnici, dva a půl tisíce jich zamíří na práce na Bajkalsko-amurské magistrále, dodala Golikovová.

Podle ruského listu Argumenty i fakty se loni do Ruských studentských oddílů (RSO) přihlásilo 150 tisíc lidí.

Zelenskyj ukázal srovnání satelitních snímků po ruském „osvobození“ Mariupolu

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám