Hlavní obsah

Mladou irskou učitelku měl zavraždit 31letý Slovák

– Tullamore

Irsko šokovala brutální vražda 23leté učitelky Ashling Murphyové z města Tullamore. Irská policie v souvislosti s vraždou zadržela 31letého Slováka, který v zemi dlouhodobě žije. Mladá učitelka místní školy si šla minulou středu zaběhat, kdosi ji ale přepadl a uškrtil.

Foto: Profimedia.cz

Slovák Jozef Puška podezřelý z vraždy irské učitelky

Článek

Murphyová se bránila a zranila útočníka ve tváři. „Druhý den přišel do nemocnice muž se zraněním, které nedokázal vysvětlit. Policie ho zatkla jako podezřelého z vraždy,“ uvedl portál BBC.

Jedná se o Slováka Jozefa Pušku, otce pěti dětí, který dlouhodobě žije v Irsku. Tuto středu byl Puška obviněn z vraždy. Jeho obhájce požádal o bezplatnou právní pomoc a služby tlumočníka. Potvrdil, že Puška je státní občan Slovenské republiky.

Ostatky devítileté dívky se našly v australské buši v sudu

Svět

Smrt mladé učitelky otřásla městečkem Tullamore i celým Irskem. Jejího pohřbu se zúčastnily tisíce lidí. Přítomen byl také irský prezident Michael D. Higgins, premiér Micheál Martin a s oblíbenou učitelkou se rozloučili také její žáci. Po celém Irsku se konala smuteční shromáždění za účasti tisíců lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám