Hlavní obsah

Mladík na Slovensku vyhrožoval, že naběhne do školy a všechny postřílí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská policie aktuálně řeší hned několik případů vyhrožování násilím ve školách. Základní škole v Nitře vyhrožoval její bývalý žák, že „naběhne do školy se zbraní a všechny postřílí“. Policisté ve středu na sociální síti informovali, že dvacetiletý mladík byl zadržen.

Foto: Policie SR, Bez zdroje

Zabavený počítač

Článek

Mladík poslal na adresu školy Sv. Marka v Nitře výhrůžný e-mail s předmětem zprávy „šikana“. „Z toho, že jste neřešili šikanu mě a zahrabávali jste to pod koberec a viděli jste chybu jen ve mně, z toho mám psychické problémy a za to se vám krutě pomstím. Naběhnu do vaší školy se zbraní a všechny vás postřílím,“ stálo v e-mailu.

Policisté odboru kriminální policie v Nitře zjistili, kdo byl odesilatelem výhrůžné zprávy, a provedli domovní prohlídku, při níž byl mladík zadržen. „Vyšetřovatel vznesl obvinění vůči dvacetileté osobě pro přečin šíření poplašné zprávy. Osoba byla umístěna do policejní cely,“ uvedla slovenská policie s tím, že zprávy podobného typu nebude tolerovat.

Policie zveřejnila nové video ze zásahu na FF UK.Video: Policie ČR

Stane se to, co v Praze

Slovenská policie informovala také o dalším případu vyhrožování. Žákyně základní školy v okrese Spišská Nová Ves našla koncem prosince 2023 v jedné aplikaci odkaz: „To mi je jedno, že celá škola, vezmu si ostrou zbraň, mně nedělá problém tam střílet.“ Krátce nato dorazil další odkaz: „Můžete kontaktovat, koho chcete, ale h… vám to pomůže, stane se to, co v Praze.“ Tyto odkazy byly pak sdíleny také mezi další spolužáky.

Má ruce nahoře, odhodil zbraň, prostřelil si hlavu. Policie ukázala další videa z fakulty

Domácí

Vedení školy zalarmovalo policii, která začala okamžitě jednat. Autora výhrůžek vypátrali v Košicích a devatenáctiletý mladík byl obviněn z přečinu šíření poplašné zprávy. V případě prokázání viny mu hrozí až dva roky vězení.

Policie vyzvala rodiče, aby kontrolovali obsah školní tašky svých dětí. „Přinést do školy nůž, sekeru nebo plynovou pistoli představuje možná pro děti zkoušku odvahy, ale v horším případě může dojít ke zbytečné tragédii nebo zraněním,“ upozornila slovenská policie.

Koncem roku 2023 obvinila slovenská policie čtyřiašedesátiletého muže ze Žiliny, který vyhrožoval, že udělá totéž, co střelec na pražské univerzitě. Žilinská policejní mluvčí Zuzana Šefčíková potvrdila, že vyšetřovatel ho obvinil z přečinu šíření poplašné zprávy a soudce akceptoval návrh na vzetí obviněného do vazby. „Udělám to, co se stalo v Praze,“ řekl muž v telefonátu na číslo operačního střediska integrovaného záchranného systému.

Mladistvý hrozil vystřílením zábavního centra v Brně. Policie překvapila jeho i rodiče

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám