Hlavní obsah

Mladistvý hrozil vystřílením zábavního centra v Brně. Policie překvapila jeho i rodiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svátky klidu, smíření a pokoje? Tak to si o Vánocích rozhodně nemyslí někteří uživatelé sociálních sítí, kteří se neštítí vyhrožování, nebo vyjadřují souhlas s činem útočníka v Praze. Jihomoravští policisté se zabývají v souvislosti s tragickým předvánočním útokem hned několika případy výhrůžek z posledních hodin. Během svátků se jim povedlo vypátrat a zadržet několik autorů příspěvků.

Foto: Aktu.cz

Ilustrační foto

Článek

„První z nich napsal na sociální síť, že hodlá vystřílet jedno z center zábavy v Brně. Tam byl zadržen ostrahou a převzali si ho přivolaní policisté. Zbraň neměl a policistům sdělil, že to nemyslel vážně. I tak ho zřejmě nemine stíhání minimálně za šíření poplašné zprávy, uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Jak doplnil, k výzvě tohoto mladíka se podle komunikace hodlal připojit později zjištěný další mladistvý muž z Brna.

„I s rodiči byl zaskočen, když se policistům za několik hodin podařilo zjistit jeho totožnost a zaklepali u něj doma. S kriminalisty spolupracoval, žádnou zbraň také neměl. Oba mladiství přišli o svůj mobilní telefon, který byl zajištěn pro účely trestního řízení,“ popsal mluvčí.

Sítěmi se šíří schvalování střelby na fakultě. Policie si posvítí na desítky lidí

Krimi

Několik dalších hodin usilovné práce a pátrání zabralo jihomoravským kriminalistům také vypátrání a zadržení muže, který vyhrožoval na sítích ve skupině, která řeší revizory pražského dopravního podniku. „Přesto, že si dodatečně uvědomil závažnost svého jednání a negoval reálnost hrozby, i on je podezřelý z nebezpečného vyhrožování,“ doplnil Šváb.

Žena z Blanska podporovala masakr v Praze

Rozum zůstává stát nad jednáním jednapadesátileté ženy z Blanenska, která na operační středisko v úterý večer napsala zprávu, z níž vyplývá podpora čtvrtečního útoku na pražské filozofické fakultě. Blanenští policisté, kteří se případem zabývají, ji vypátrali v jejím bydlišti.

„Znovu zdůrazňujeme, že podobné jednání na sociálních sítích je velmi problematické a autorům takových příspěvků, byť se později hájí tím, že to nemysleli vážně a podobně, hrozí trestní stíhání,“ uzavřel Šváb.

Muž hrozil vystřílením celé obce na Jindřichohradecku. Policie už ho dopadla

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám