Hlavní obsah

Mladá Češka zahynula v rakouských Alpách po pádu do 50metrové hloubky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drachenwand

Tragicky skončil středeční výstup 18členné skupiny turistů na horu Drachenwand, která se tyčí nad jezerem Mondsee. Během výstupu se zřítila 25letá Češka, uvedla policie spolkové země Horní Rakousko.

Foto: Profimedia.cz

Drachenwand

Článek

Skupina vyrazila na túru kolem deváté ráno. Po výstupu na vrchol hory Drachenwand se skupina odpoledne vydala na zpáteční cestu po zajištěné cestě Hirschsteig. Mladá žena krátce před čtvrtou odpoledne uklouzla a zřítila se z výšky asi 50 metrů do rokle Saugraben.

Do trhliny v ledovci v Rakousku se zřítil český turista

Evropa

Vzhledem k tomu, že členové horské služby Mondseeland a posádka záchranářského vrtulníku byli poblíž kvůli své předchozí misi, dostali se na místo nehody velmi brzo. Mladé turistce už ale nemohli pomoci. Veškeré pokusy o resuscitaci byly marné, lékař už jen konstatoval smrt.

Šestiletý český chlapec zemřel po pádu v rakouských Alpách

Evropa

Vrtulník následně tělo přepravil do údolí. O skupinu, s níž se žena do hor vydala, se postaral krizový intervenční tým.

Středeční neštěstí se stalo ve stejné oblasti, kde letos v únoru při horské túře zahynul šestiletý chlapec z Česka. Rakouské státní zastupitelství kvůli tomu v červenci obžalovalo jeho matku z usmrcení z nedbalosti. V případě odsouzení ženě hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám