Hlavní obsah

Masakr jehovistů v Hamburku rozpoutal jejich bývalý člen. Nenáviděl je

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hamburk

Německá prokuratura potvrdila, že v hamburské modlitebně svědků Jehovových ve čtvrtek večer vraždil bývalý člen této církve. Podle vyšetřovatelů Jehovisty poté, co je opustil, nenáviděl. Při útoku v modlitebně zabil sedm lidí včetně nenarozeného dítěte a následně spáchal sebevraždu.

Svědek natočil střílejícího pachatele před budovou svědků Jehovových v Hamburku.Video: Reuters

 
Článek

Státní zastupitelství na páteční tiskové konferenci dále uvedlo, že 35letý pachatel nebyl terorista a neměl ani politický motiv. Jednal sám. Policisté nevylučují, že trpěl psychickými problémy.

Hamburský policejní šéf Ralf Martin Meyer řekl, že střelec, kterým byl 35letý Němec původem z Bavorska, choval ke svědkům Jehovovým jako jejich bývalý člen značnou nenávist. O střeleckém útoku policisté, zástupci města a prokuratura hovořili jako o činu v zuřivosti.

Masakr u svědků Jehovových v Hamburku: osm mrtvých

Evropa

Útok v modlitebně ve čtvrti Alsterdorf se odehrál ve čtvrtek zhruba ve 21:00, což bylo asi dvě hodiny po začátku setkání. Na místě zasahovala speciální jednotka, budovu prohledali pyrotechnici a okolí sledoval policejní vrtulník s termokamerou. Zásah byl rozsáhlý, protože policie zpočátku nevěděla, zda byl útočník sám a zda není na útěku.

Lidé v okolí tak dostávali na mobilní telefony varovné zprávy, aby se ukryli. Z televizních záběrů bylo patrné, jak z domu svědků Jehovových policisté odvádějí věřící do autobusu, někteří byli zabaleni do přikrývek.

Svědek natočil masakr v hamburském sídle svědků Jehovových

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám