Hlavní obsah

Masakr u svědků Jehovových v Hamburku: osm mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín
Aktualizováno

Čtvrteční střelba v budově svědků Jehovových v severoněmeckém Hamburku si vyžádala osm lidských životů, uvedla policie. Jedním z mrtvých je zřejmě pachatel. Další lidé jsou zraněni. Policejní zdroje mluví o činu v amoku. Kancléř Olaf Scholz střelbu označil za brutální násilný čin.

V modlitebně svědků Jehovových v Hamburku bylo zastřeleno několik lidíVideo: Reuters

 
Článek

Útok se odehrál kolem 21:00 ve dvoupatrové budově ve čtvrti Alsterdorf severně od centra druhého největšího německého města. Z  místa, kde se na akci svědků Jehovových sešlo přes 20 lidí, se podle místních opakovaně ozývala střelba. „Střílelo se asi čtyřikrát,“ řekla agentuře DPA v sousedství žijící Lara Bauchová, podle níž vždy střelba trvala 20 vteřin až minutu.

Výstřel v jednom z pater budovy zaslechli i policisté, když dorazili na místo činu. Na místě, odkud se ozval, pak našli mrtvého. Podle serveru listu Hamburger Abendblatt je tímto mrtvým zřejmě útočník.

Na místo střelby ve čtvrtek večer dorazilo množství policistů, včetně speciálního komanda. Budovu prohledali i pyrotechnici, okolí sledoval vrtulník s termokamerou.

Svědkové Jehovovi, kteří jsou křesťanským náboženským hnutím s  vlastním výkladem bible, mají celosvětově kolem osmi milionů členů. V  Německu se k nim podle DPA hlásí necelých 200 tisíc lidí.

V modlitebně svědků Jehovových v Hamburku bylo zastřeleno nejméně šest lidí

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám