Hlavní obsah

Marian Kočner zůstává ve vazbě

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenský nejvyšší soud ve středu zamítl žádost podnikatele Mariana Kočnera o propuštění z vazby. Specializovaný soud odsoudil Kočnera zatím nepravomocně k 19letému trestu za falšování směnek televize Markíza. Podnikatel čelí rovněž obvinění, že si objednal vraždu novináře Jána Kuciaka.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Marian Kočner u soudu v Pezinku

Článek

Rozsudek v případě směnek ještě není pravomocný, Kočner proto mohl požádat o propuštění z vazby. Prokurátor úřadu speciální prokuratury Ján Šanta však potvrdil, že důvody vazby nadále přetrvávají.

„Od posledního rozhodování nejvyššího soudu se z mého pohledu nic nezměnilo. Důvody koluzní, útěkové a preventivní vazby nadále přetrvávají,“ uvedl Šanta.

Kočner a Rusko dostali 19 let za padělání směnek TV Markíza

Evropa

Kočnera odsoudil specializovaný trestní soud letos koncem února společně s bývalým ředitelem televize Markíza Pavlem Ruskem. Oba byli odsouzeni k 19letému trestu. Proti rozsudku se odvolal prokurátor i obhajoba, která trvá na nevině obou svých klientů.

V případě vraždy novináře Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové, k níž  došlo v únoru 2018, hrozí Kočnerovi jako údajnému objednateli až doživotí.

Kočner u soudu litoval smrti novináře Kuciaka a jeho snoubenky

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám