Hlavní obsah

Manželku šéfa ukrajinské rozvědky otrávili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Manželce šéfa ukrajinské vojenské rozvědky Kyryla Budanova lékaři diagnostikovali otravu těžkými kovy, tvrdí s odvoláním na své zdroje v rozvědce ukrajinské zpravodajské weby Babel a Ukrajinska pravda. Podle informací prvního z webů ukrajinské úřady v souvislosti s otravou Marianny Budanovové (30) zahájily vyšetřování pokusu o vraždu. Otrava se navíc potvrdila i u několika pracovníků rozvědky, píše druhý server.

Foto: nexta/twitter

Marianna Budanovová

Článek

Budanovová je nyní hospitalizována, uvádí média. „Už je jí lépe, má z sebou první etapu léčby,“ sdělily portálu Ukrajinska pravda jeho zdroje. Budanovovou se podle nich někdo nejspíš pokusil otrávit jídlem. Manželka šéfa rozvědky je drobné postavy, a tak se u ní otrava projevila rychleji než u několika zaměstnanců rozvědky, kterým byla taktéž diagnostikována, doplnil server.

Budanov: Přežil jsem deset pokusů o atentát. Svou práci dělám dobře

Evropa

Portál Babel napsal, že kovy, jejichž přítomnost se potvrdila v organismu Budanovové, se běžně nevyskytují v civilním ani armádním prostředí. „Jejich přítomnost může ukazovat na záměrný pokus otrávit konkrétního člověka,“ uvedl server. Sám Budanov v květnu prohlásil, že přežil už deset pokusů o atentát.

Marianna Budanovová je v pořadí druhou manželkou nynějšího šéfa ukrajinské vojenské rozvědky, pár měl sňatek v roce 2013. Vystudovaná psycholožka v roce 2020 neúspěšně kandidovala na poslankyni za stranu Udar Vitalije Klička, později se stala Kličkovou poradkyní pro boj s korupcí, napsal web RBK Ukrajina.

Šéf ukrajinské rozvědky: Ruské pozemní spojení na Krym můžeme přetnout do zimy

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám