Hlavní obsah

Mám dva vnuky, prozradil v televizi Putin občanům

– Moskva

Ruský prezident Vladimir Putin během čtvrteční televizní debaty s občany prozradil občanům, že navzdory mediálním spekulacím jeho děti žijí v Rusku řádným občanským životem a má i dva vnuky. Mladší z nich se prý narodil teprve před nedávnem. Víc informací ke své rodině Putin nechtěl s ohledem na soukromí své rodiny sdělovat.

Foto: Sputnik, Reuters

Vladimir Putin během televizní debaty s občany

Článek

„Mé děti, nehledě na všechny zvěsti, žijí zde v Rusku, v Moskvě. Mám i vnuky. Pokud jde o vnuky, jeden už chodí do jeslí. Chápejte, o co jde: nechci, aby vyrůstali jako nějací princové, ale aby z nich byli normální lidé," řekl.

Putin ze svého soukromí v roce 2013 veřejnosti prozradil, že se rozvedl s manželkou Ljudmilou, s níž má dvě dcery.

O životě Putinových dcer oficiálně není známo vůbec nic. Podle médií se Marija provdala za nizozemského bankéře a mají dceru, Katěrina podle novinářů řídí fond Innopraktika a je provdána za miliardáře Kirilla Šamalova. Tyto informace Putin nikdy nepotvrdil.

Podpoříme rodinu, slíbil Putin

Ruský prezident se o své rodině rozhovořil v souvislosti s tématem státní podpory rodičovství. Prezident zdůraznil, že jsou nadále nutná státní opatření na podporu porodnosti vzhledem k demografickému poklesu v zemi po rozpadu Sovětského svazu. Tento pokles přirovnal k válečným ztrátám. O čtvrtinu až třetinu také poklesl počet mladých žen, které by mohly rodit.

„Musíme s tím bezpodmínečně něco udělat, abychom nepadli do propasti,” řekl. Zmínil třeba mateřský příspěvek, který prý už dostalo sedm miliónů matek, nebo příplatky za narození třetího potomka.

„Naše opatření, byť velmi nákladná, mají výsledky. Záhodno je ale mít celý soubor opatření. Musíme promyslet, jak povzbudit narození prvého dítěte u prvorodiček a pak narození druhého a třetího," řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám