Hlavní obsah

Mikrofony zachytily hádku dvou slovenských kandidátů na prezidenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi prezidentskými kandidáty Andrejem Dankem a Igorem Matovičem to pořádně jiskřilo přímo v zasedací síni slovenského parlamentu. Matovič označil Dankovu novou přítelkyni za „pipku“ a Danko se nechutně navážel do Matovičovy manželky Pavlíny.

Ve slovenském parlamentu se navzájem uráželi dva kandidáti na prezidentaVideo: Národná rada Slovenskej republiky

 
Článek

Spor se vyhrotil kvůli tomu, že Matovičova strana tvrdí, že Danko byl se svou novou přítelkyní, první vicemiss z roku 2021 šestadvacetiletou Sylvií Šulíkovou, ve Spojených arabských emirátech v čase, kdy měl pracovat v parlamentu. Devětačtyřicetiletý místopředseda parlamentu Danko se obhajoval tím, že v emirátech byl služebně. „Samozřejmě, že tam nebyl pracovně, byl si tam užívat s pipkou,“ řekl Matovič.

„Pane poslanče, máte plná ústa slušnosti k ženám. Chápu, že s pipkou Pavlínkou si toho moc neužijete, ale prosím zdržte se komentáře na moji partnerku, dobře?“ zaútočil Danko.

Danko označil Pellegriniho za zrádce

Evropa

Matovič okamžitě vystartoval k předsednickému stolu a začal Dankovi tykat. „Co jsi to řekl o mé manželce?“ řekl výhružně Matovič. „Co jsi ty řekl o mé partnerce?“ nedal se Danko a Matoviče nazval „chudáčkem“ a „magorkem“. „Díváš se do zrcadla, když říkáš magorko?“ kontroval Matovič.

Opoziční poslanec poté položil řečnickou otázku, jak může někdo jako Danko kandidovat na funkci prezidenta a vést zasedání parlamentu. V návalu emocí začal Matovičovi přeskakovat hlas a Danko se ho posměšně zeptal, zda mu dochází tabletka. „Ty jsi normálně mešuge,“ reagoval Matovič. „Celý národ ví, kdo je mešuge. Přerušuji schůzi, dokud panu Matovičovi nepošlou tabletky,“ ukončil diskusi Danko.

Ostatní poslanci v obavách sledovali, zda slovní spor neskoční fyzickým útokem. V každém případě je zřejmé, že Slováky čeká vyostřená kampaň před volbou nového prezidenta.

Slováci posílají Dankovi peníze na jednosměrnou cestu do Ruska

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám