Hlavní obsah

Maďarský neonacista zastřelil policistu při domovní prohlídce

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť
Aktualizováno

Šestačtyřicetiletého maďarského policistu ve středu v obci Bőny na severozápadě země zastřelil pravicový extremista. Server Blikk.hu uvedl, že 76letý pachatel I. Gy. byl v minulosti zakladatelem neonacistického seskupení Přední linie.

Foto: MTI

Maďarská policie zasahuje na místě činu v obci Bőny.

Článek

Generální prokurátor Imre Keresztes následně na mimořádné tiskové konferenci uvedl, že pachatel už byl obviněn z vraždy.

Policisté přišli do domu obviněného vykonat domovní prohlídku, když zaznělo pět až šest výstřelů. Jedna střela zasáhla policistu do hlavy, na místě zemřel. Při následné akci pak policisté zasáhli pachatele do břicha. V nemocnici ve městě Győr se podrobil operaci a je mimo ohrožení života.

Foto: MTI

Ostřelovač na střeše policejního auta

Pachatele poté zadržela protiteroristická jednotka TEK. Při domovní prohlídce měli policisté hledat zbraně. Zadržený I. Gy. byl začátkem 90. let zakladatelem a aktivním členem neonacistické skupiny Přední linie. A v okolí obce se údajně v minulosti opakovaně konal výcvik členů této skupiny. Sousedé uvedli, že z okolí domu se často ozývala střelba.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám