Hlavní obsah

Maďarsko propouští z vězení převaděče. Údajně kvůli úsporám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Maďarská televize RTL Klub získala video, na němž je vidět propouštění pětice odsouzených zahraničních převaděčů na železničním nádraží ve městě Szombathely na západě země nedaleko rakouských hranic. Šéf úřadu vlády Gergely Gulyás řekl, že držení cizinců v maďarských věznicích je příliš nákladné.

Foto: Reuters

Odvolací soud s převaděči v Maďarsku

Článek

Podmínkou propuštění převaděčů je, že do 72 hodin musí opustit území Maďarska. Na videu pořízeném skrytou kamerou je patrné, že z mikrobusu vězeňské stráže vystupuje pětice lidí.

Televize tvrdí, že šlo o zahraniční převaděče, kteří byli zadrženi na území Maďarska při pašování migrantů. Maďarské ministerstvo vnitra tyto informace nepopřelo, ale ani nepotvrdilo.

Maďarsko drží podle televize ve věznicích 2600 cizinců, z nichž je převážná většina odsouzena za převaděčství. V zemi za pašování lidí hrozí dva až dvacet let vězení. Maďarská média v této souvislosti upozorňují, že převaděči se po propuštění mohou volně pohybovat po Evropě.

Podle vládního nařízení může zahraniční převaděč požádat o přerušení trestu a pak je z maďarského území vyhoštěn. Podle maďarských médií se toto nařízení rovná určité formě amnestie.

Převaděči stříleli na maďarské policisty

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám