Hlavní obsah

Převaděči stříleli na maďarské policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maďarská policie chtěla v pondělí zastavit dodávku Ford Transit na dálnici M5 u obce Inárcs nedaleko Budapešti, ale posádka začala na policisty střílet. Posádka pak dodávku odstavila a utekla do lesa, kde ji později zadržela speciální jednotka maďarské policie.

ZadrženíVideo: PoliceHungary

 
Článek

Navzdory střelbě policisté dodávku pronásledovali a palbu opětovali. „Po odstavení dodávky policie uzavřela okolí, přivolala speciální jednotku a psovody, aby posádku vypátrala. Po hodině byli zadrženi dva muži, kteří se vydávali za občany Iráku,“ uvedla maďarská policie na webu police.hu.

Další policisté mezitím objevili v dodávce 21 nelegálních migrantů, kteří tvrdili, že jsou občané Sýrie. „Při akci ke zranění osob nedošlo,“ dodala maďarská policie. Oba občané Iráku byli obviněni z převaděčství a z útoku na veřejného činitele.

V roce 2015 postavilo Maďarsko plot na hranicích se Srbskem, ale navzdory tomu se v současnosti na území Schengenu dostává stále víc ilegálních migrantů.

Foto: police.hu

Zadržení převaděči

Rakousko prodlouží kontroly na hranicích se Slovenskem, Maďarskem a Slovinskem

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám