Hlavní obsah

Maďarsko otvírá hranice pro Čechy, Rakušany a Slováky

Novinky, ivi, ven

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Po Rakousku a Slovensku otvírá své hranice pro Čechy také Maďarsko. Ve čtvrtek večer to oznámil maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó.

Foto: MTI

Od zítra minulostí budou i obnovené kontroly na rakousko-maďarské hranici.

Článek

Češi, Slováci, Rakušané a Maďaři mohou od pátku bez omezení cestovat na území těchto zemí. Zrušení kontrol pro občany těchto zemí oznámil maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó.

„Je to výsledek nespočet telefonických jednání s kolegy z těchto zemí, které jsme absolvovali v uplynulých dnech. Nakonec se nám povedlo dohodnout všechny technické otázky a od pátku ráno mohou občané Maďarska, Česka, Rakouska a Slovenska bez omezení cestovat na území těchto zemí,“ napsal ministr na sociální síti.

Už žádné testy. Česko zítra kompletně zruší kontroly na hranicích

Domácí

„To znamená, že od pátku nebude potřebný negativní test na koronavirus, nehrozí karanténa a ruší se rovněž dosavadní omezení na 48 hodin,“ dodal Szijjártó s tím, že omezení přestanou platit zřejmě od osmé ranní.

Své hranice už kromě Polska otevřely všechny sousední země Česka. Češi tak bez omezení můžou do Německa, Rakouska a i na Slovensko. Zrušení kontrol pro občany těchto států plus Maďary se chystá vláda přijmout v pátek na ranním jednání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám