Hlavní obsah

Luftwaffe zachytila tři ruské letouny nad Baltem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německé stíhačky ve středu startovaly k ruským vojenským letadlům, která prolétala mezinárodním vzdušným prostorem nad Baltským mořem. S odvoláním na Luftwaffe o tom informovala agentura Reuters. Stroje měly vypnutý transpondér, tedy rádiový odpovídač, a nehlásily se.

Foto: Reuters

Ruský Suchoj Su-27

Článek

Německé a britské síly byly nasazeny k identifikaci dvou stíhaček Su-27 a jednoho vojenského letounu Il-20, uvedlo německé letectvo na Twitteru. Z incidentu zveřejnilo několik snímků.

Zvýšená aktivita

Ruské letectvo v posledních týdnech vykazuje zvýšenou aktivitu, což zvyšuje napětí mezi Moskvou a zeměmi Severoatlantické aliance. Vztahy těchto stran jsou přitom už tak vyhrocené kvůli probíhající ruské invazi na Ukrajinu.

Ruská tisková agentura ve středu brzy ráno informovala o dokončení 14hodinové mise strategických bombardérů Tu-160 nad neutrálním území v evropském vzdušném prostoru.

Rusko prověřilo strategické bombardéry Tu-160 14hodinovým letem

Evropa

Moskva před 14 dny uvedla, že vyslala do vzduchu nad Baltským mořem stíhačku kvůli německému vojenskému letounu, který se přibližoval k ruské hranici. Stíhačka německý letoun podle ministerstva vyprovodila od hranic.

V březnu USA ruskou armádu obvinily z „nebezpečného a neprofesionálního“ chování, když byl nad Černým mořem zničen americký bezpilotní letoun poté, co se s ním podle americké armády srazila ruská stíhačka. Moskva tvrdí, že dron se „provokativně“ pohyboval k ruskému území. Zároveň ale popírá, že by se s ním ruský letoun střetl.

Útok na americký dron se Rusům vyplatil. USA navzdory slovům změnily trasy

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám