Hlavní obsah

Laviny v italských Alpách pohřbily za jediný den osm lidí

Osm lyžařů zahynulo jen během neděle ve třech regionech severní Itálie, napsal server týdeníku Focus. Všichni tito lyžaři nerespektovali varování a nacházeli se mimo zajištěné sjezdovky, uvedli na Twitteru záchranáři. Šest lidí zahynulo ve Valle d'Aosta, jeden 18letý mladík v provincii Bozen a další lyžař v Lombardii. Mezi oběťmi jsou turisté z Francie a Velké Británie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Laviny v Itálii pohřbily osm lidíVideo: AP

 
Článek

Kvůli nebezpečí lavin panuje v alpských regionech Itálie, Rakouska, Německa a Švýcarska čtvrté nejvyšší lavinové nebezpečí. Největší riziko se týká především oblastí nad 1600 metrů nad mořem. Nový sníh totiž nepřilnul ke starší sněhové pokrývce, hrozí, že se může utrhnout a po starší vrstvě ze svahu sklouznout.

Nové přívaly sněhu způsobily řadu dopravních nehod a zavřely mnohé úseky dálnic a silnic. Rakousko například uzavřelo Brennerskou dálnici A22, která je spojnicí Horní Adiže (Jižní Tyrolsko) s rakouským Tyrolskem. Rakouská média uváděla, že uzavírku na A22 způsobili řidiči kamionů, kteří podcenili přípravu na jízdu v zimním počasí.

Foto: Profimedia.cz

V městečku Pisting se zřitila pod náporem nového sněhu střecha kravína, kde bylo 44 krav a 10 telat.

Dopravní kolaps zažila během pondělí bavorská metropole Mnichov. Vlaky S-Bahnu měly zpoždění přes 15 minut, některé ani nevyjely. Řidiči na jihu a východě Bavorska se potýkali nejen s přívaly sněhu, ale také s popadanými stromy.

V městečku Pisting v Dolním Bavorsku se zřítila pod tíhou sněhu v noci na pondělí střecha kravína, kde bylo v tu chvíli 44 krav a 10 telat. Záchrana zvířat z trosek pokračovala ještě během pondělí.

Reklama

Výběr článků

Načítám