Hlavní obsah

Kvůli náledí uvázly na německých dálnicích stovky aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli sněhu a náledí uvázly v noci na dnešek na některých německých dálnicích stovky aut. Informuje o tom agentura DPA, podle níž uvězněné cestující na některých místech záchranáři zásobovali dekami a teplými nápoji. Také ve čtvrtek byla zrušena řada letů na největším německém letišti ve Frankfurtu nad Mohanem. Znovu se očekává sněžení.

Foto: Profimedia.cz

Kolona na německé dálnici A3

Článek

Komplikace jsou hlášeny především z Porýní-Falce a Hesenska, v jehož východní části se tvořily mnohakilometrové kolony aut. Dálnice A4, A5 a A7 tam zablokovaly kamiony, které byly buď napříč dopravními tepnami, nebo nebyly na zledovatělém povrchu schopné vyjet do kopce. V Porýní-Falci podle policejních odhadů dlouhé zácpy na dálnici A3 postihly na dva tisíce lidí.

Řidiče, kteří se vydávají na cesty během dnešního dne, němečtí meteorologové vyzvali, aby s sebou měli dostatek pohonných hmot, ale také teplé oblečení, deky, potraviny a pití.

Na některých místech spolkové republiky má během čtvrtka napadnout až 30 centimetrů sněhu.

„Sněhové srážky opakovaně způsobí narušení dopravy, zejména v nížinách,“ konstatovali meteorologové. V Kolíně nad Rýnem to nepřímo potvrdil dopravní podnik, který na čtvrtek dočasně zrušil autobusovou dopravu.

Na letišti v Japonsku narazilo ve vánici letadlo plné lidí do jiného stroje

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám