Hlavní obsah

Kurýr doručil ruským pilotům na absolventské setkání velký otrávený dort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soud v ruském Armaviru rozhodl o vzetí do vazby 33letého rodáka z ukrajinského Melitopolu, který coby kurýr doručil na oslavu absolventů tamní letecké vysoké školy otrávený dort a whiskey. O případu informuje ruský list Kommersant.

Foto: https://t.me/fighter_bomber/14464

Otrávený dort pro letce z Armaviru, repro Telegram Fighterbomber

Článek

K pokusu o otravu pilotů mělo dojít 21. října, kdy měli někdejší absolventi setkání po dvaceti letech. Do restaurace, kde se sešlo 77 lidí, dorazil uprostřed oslavy kurýr s dvacetikilovým dortem, jehož horní patro zdobil znak školy, a s krabicemi se značkovou whiskey.

Kurýr přítomné informoval, že nese dárek od jednoho z absolventů, který nemohl dorazit osobně. Na to byli letci zvyklí, takto se „absentéři“ vykupovali běžně. Letcům se ale zdálo divné chování kurýra, který neupřesnil jméno dárce a zmizel. Už nakrájený dort proto neochutnali a zavolali ruskou tajnou službu FSB.

Ta podle Kommersantu shledala, že dort i zlatavý alkoholický mok byly otrávené a obvinila z travičského pokusu ukrajinskou tajnou službu SBU. Následně byl dopaden kurýr, 33letý Jegor Semjonov, rodák z Melitopolu, žijící v poslední době v Moskevské oblasti. Policie ho nejprve zatkla za údajné porušování veřejného pořádku. Až mu vazba vyprší, bude zřejmě zatčen znovu v souvislosti s obviněním z terorismu, napsal Kommersant.

Foto: https://t.me/fighter_bomber/14464

Repro Telegram https://t.me/fighter_bomber/14464

„Na absolventských banketech se vždy objevují dárky od těch, kteří nemohli dorazit: bývají to různé delikatesy, alkohol, dorty. Pokud se někdo rozhodl zneužít tuto tradici, moc dobře věděl, jak setkání probíhají. Nevylučuji, že se na pokusu o otravu podílel i některý z absolventů, který nyní bojuje na straně Ukrajiny,“ řekl listu Kommersant pod podmínkou anonymity jeden z bývalých studentů Armavirské vysoké letecké školy.

V restauraci v Bordeaux se turisté otrávili botulotoxinem v rybičkách

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám