Hlavní obsah

Kurdské ženy v Paříži našli s prostřelenými hlavami

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

V prostorách Kurdského institutu v centru Paříže byla ve čtvrtek nad ránem objevena těla tří zastřelených kurdských žen. Dvě oběti měly prostřelené hlavy, třetí byla střelena do břicha. Má mezi nimi být i spoluzakladatelka Kurdské strany pracujících (PKK), která vede s tureckou vládou boj za samostatnost. Policejní zdroje agentuře Reuters potvrdily, že vraždy mají zřejmě politický motiv.

Foto: Profimedia.cz

Policie v Paříži. Ilustrační foto

Článek

„Kolegové viděli krvavé stopy na dveřích. Když vylomili dveře a vstoupili dovnitř, viděli, že byly popraveny tři ženy,“ uvedl předseda Federace kurdských asociací ve Francii Mehmet Ulker.

„Není pochyb o tom, že to bylo politicky motivováno,“ řekl zaměstnanec kurdského centra Berivan Akyol stanici i

Policie na místě činu našla také tři zásobníky. Podle agentury Firat byla vražedná zbraň opatřena tlumičem.

Kurdská strana pracujících figuruje na seznamu teroristických organizací Turecka, USA a Evropské unie. Proti tureckému státu vede tři desetiletí ozbrojený boj, který si vyžádal přes 40 000 mrtvých. Turecká vláda nedávno přiznala, že s vězněným vůdcem PKK Abdullahem Öcalanem vede jednání. Podle tureckých médií se obě strany dohodly na podmínkách mírového plánu.

Reklama

Výběr článků

Načítám