Hlavní obsah

Kreml kontruje: Pokud Západ vyšle vojska na Ukrajinu, bude válka s NATO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud Západ vyšle vojáky na Ukrajinu, konflikt Ruska se Severoatlantickou aliancí se stane neodvratným. Prohlásil to mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v reakci na pondělní vyjádření francouzského prezidenta Emmanuela Macrona ohledně možnosti poslat na Ukrajinu západní vojáky na základě dvoustranných dohod.

Foto: Sputnik, Reuters

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov

Článek

Žádná možnost není vyloučená k dosažení cíle, Rusko svou útočnou válku proti Ukrajině nesmí vyhrát, uvedl v této souvislosti Macron. Později jej podpořil také francouzský premiér Gabriel Attal.

„Samotná existence diskuse o možnosti poslat kontingent na Ukrajinu je důležitým novým prvkem. O všem ostatním už se hovořilo dříve,“ reagoval Peskov pro ruské novináře. Podotkl, že mezi západními lídry není v této věci konsensus.

„Mnozí si uchovávají střízlivý odhad, chápou rizika. Není to v zájmu třetích států, měly by si toho být vědomy,“ cituje jej list Kommersant.

Zdůraznil, že pokud Evropská unie a NATO přece jen rozhodnou o poslání svých vojsk na Ukrajinu, tak vojenský konflikt bude nevyhnutelný. „V takovém případě hovoříme nikoliv o pravděpodobnosti, ale o nevyhnutelnosti,“ prohlásil Peskov.

Medvěděv: Když prohrajeme, shodíme atomovky na Washington, Londýn i Berlín

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám