Hlavní obsah

Král Karel je po operaci, daří se mu dobře. Potvrzuje to královnin úsměv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britský král Karel III. v pátek podstoupil zákrok kvůli nezhoubnému zbytnění prostaty a po operaci je v pořádku a daří se mu dobře. S odkazem na zdroj z králova okolí to uvedla agentura Reuters.

Po návštěvě krále Karla III. v nemocnici se jeho manželka Camilla usmívalaVideo: AP

 
Článek

Karlovi, který nastoupil na trůn před 16 měsíci, bylo nezhoubné onemocnění diagnostikováno 17. ledna poté, co se u něj objevily blíže nespecifikované příznaky. Před zákrokem zrušil své závazky a lékaři jej vyzvali k odpočinku.

Král se rozhodl oznámit zákrok s předstihem ve snaze povzbudit ostatní muže, aby si nechali vyšetřit prostatu v souladu s doporučeními zdravotníků. Karla „potěšilo, že jeho diagnóza má pozitivní dopad na zdravotní osvětu veřejnosti“, uvedl Buckinghamský palác.

Král Karel nastoupil do nemocnice kvůli operaci prostaty, zastavil se tam u snachy Kate

Evropa

Informace o králově zdravotním stavu se objevila v záplavě zpráv o zdraví dalších členů britské královské rodiny.

V nemocnici je i princezna Kate

Ve stejné londýnské nemocnici jako Karel se v současné době zotavuje také jeho snacha, princezna Kate, po blíže neupřesněné operaci v oblasti břicha. Král ji včera po svém příjezdu do zdravotnického zařízení navštívil, uvedla agentura AP.

Dvaačtyřicetiletá princezna, dříve Kate Middletonová, je manželkou prince Williama, následníka trůnu. V nemocnici je jedenáctý den a očekává se, že v ní celkem zůstane až dva týdny, uvedl Kensingtonský palác.

Foto: AP

Po návštěvě krále Karla III. v nemocnici se jeho manželka Camilla usmívala

Krátce po zprávách o hospitalizaci Kate byla bývalé manželce britského prince Andrewa Sarah Fergusonové diagnostikována zhoubná rakovina kůže, která byla objevena během léčby rakoviny prsu.

Melanom byl zjištěn poté, co jí bylo odstraněno několik mateřských znamének, zatímco podstupovala rekonstrukční operaci po mastektomii.

William spěchal do nemocnice za Kate

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám