Hlavní obsah

Konzervativci i labouristé kvůli útoku v Londýně zastavili kampaň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konzervativní strana britského premiéra Borise Johnsona a také opoziční labouristé kvůli pátečnímu teroristickému útoku v Londýně pozastavili kampaň před prosincovými parlamentními volbami. Informovala o tom agentura Reuters. Konzervativci chtějí zrušit i své sobotní předvolební akce. O pauze v kampani ve večerním projevu hovořil rovněž Johnson.

Foto: Jonathan Hordle/itv, Reuters

Boris Johnson (vlevo) a Jeremy Corbyn v televizní debatě

Článek

Při pátečním útoku muže s nožem na London Bridge utrpělo zranění pět lidí. Policisté útočníka, který měl pod kabátem atrapu vesty s výbušninami, zastřelili. O život přišli rovněž dva další lidé z řad veřejnosti.

Londýn má nové hrdiny. Jeden muž riskoval a sebral teroristovi nůž

Evropa

Policisté incident vyšetřují jako teroristický čin.

Teroristický útok na London Bridge má dvě oběti. Mrtvý je i útočník s nožem

Evropa

O novém složení parlamentu budou Britové rozhodovat 12. prosince. Volby byly vypsány po novém odkladu britského odchodu z Evropské unie a Johnson v případě úspěchu slibuje brexit na konci ledna na základě upravených podmínek dojednaných v říjnu. Labouristé jeho plán odmítají a chtějí vyjednat lepší odlukovou dohodu. O té by pak podle jejich představ měli Britové hlasovat v referendu půl roku po volbách.

Reklama

Výběr článků

Načítám