Hlavní obsah

Kandidátku do ruské Státní dumy chytili v Moskvě s balíkem kokainu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neúspěšná kandidátka do ruské Státní dumy Maria Tomeňjuková byla v neděli přistižena v centru Moskvy s téměř 73 gramy kokainu. Fakt, že byla droga rozdělena do dvaceti samostatných balíčků, a její na běžného uživatele enormní množství podle policie svědčí o tom, že 36letá politička spolu s 32letou spolupachatelkou chtěly drogu prodat dál. Upozornil na to ruský server Mash.ru.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

„Neúspěšná 36letá politická kandidátka spolu se svou přítelkyní - 32letou Annou Gromovou - uložila podivný balíček přímo v srdci hlavního města, na (ulici) Zemljanoj val včera (v neděli) odpoledne. Právě v té chvíli ale na místo dorazila policie a ženy zadržela,“ cituje Mash.ru ruská oficiální místa.

Ve větším balení policisté našli 20 menších balíčků omotaných izolační páskou, které dohromady obsahovaly 72,9 gramu kokainu. Běžně se na ulici nebo přesněji u drobných dealerů kokain prodává po gramech, jedná se tedy o výrazně větší než malé množství drogy.

Tomeňjuková, která se v letech 2017 a 2022 dvakrát neúspěšně pokoušela dostat do lavic ruského parlamentu, tak patrně nakonec skončí v ruském vězení, a to na dlouhé roky. Není to její první provinění podobného rázu. V roce 2016 byla v nočním klubu zadržena s amfetaminem (speedem) a v roce 2020 vyhlásila osobní bankrot.

Kokain za 15 miliard korun. Australská policie podnikla největší zátah v historii

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám