Hlavní obsah

Jedenáctiletou Velšanku bolelo břicho. Pak porodila dítě bratrovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korunní soud ve velšském městě Swansea si vyslechl detaily zneklidňujícího případu, který se v zemi odehrál v loňském roce. Tehdy byla 11letá dívka odvezena do nemocnice s bolestmi břicha, aby o několik chvil později porodila dítě svému 14letému bratrovi, který ji znásilnil. Sourozenci měli vyrůstat v silně dysfunkční rodině.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Bratr dívky, kterému je nyní 16 a nemůže být jmenován, se u soudu již dříve přiznal k tomu, že svou sestru dvakrát znásilnil. U soudu také zaznělo, že dohled rodičů nad dětmi byl nedostatečný. Měly tak vyrůstat obklopeny snůškou „tajemství a lží” v domácnosti, kde byly „sexuální hranice značně rozostřené”.

Žalobkyně Georgina Buckleyová uvedla, že zneužívání bylo zjištěno až ve chvíli, kdy dívku přivezli do nemocnice v Carmarthenshire v brzkých ranních hodinách a ona během několika hodin porodila. Porodní asistentka se dívky opatrně zeptala, zda měla sex. Ta odpověděla, že neví. Když se jí pak dotázala, zda s tím souhlasila, dívka odvětila, že si myslela, že ano, ale není si jistá.

Za znásilnění tří dcer dostal muž ze Sokolovska devět let

Krimi

Nebyl použit nátlak ani výhrůžky

Podle žalobkyně není jisté, zda si dívka uvědomovala, že je těhotná. Porodní asistentce prý říkala, že o tom neměla ani ponětí, ale jiným lidem v nemocnici prý říkala, že o tom věděla. Do hry pak logicky vstoupily úřady a mladistvý bratr dívky byl obratem vyslechnut policií.

Mladík policistům přiznal, že se se svou sestrou jednou pral v přízemí, když rodiče nebyli doma. Po chvíli se přesunuli nahoru prát se na postel, kde to bylo pohodlnější. Poté se prý začali líbat, každý svlékl sám sebe a následně měli sex. Žalobkyně uvedla, že podle všeho nebyl použit žádný nátlak ani výhrůžky.

Dívka ve svém oficiálním vyjádření uvedla, že už se domů nechce vracet a chce žít normální život dívky svého věku a přeje si, aby její dítě mělo nejlepší možný život. Dívka nyní žije u pěstounů a prý velmi dobře reaguje na pozitivní vliv z jejich strany.

Jedenáctiletá dívka v Argentině po znásilnění otěhotněla a porodila, potrat jí zakázali

Amerika

Do vězení nepůjde

Obhájce chlapce uvedl, že pozadím k celému zneužívání byly komplikované dysfunkční rodinné okolnosti. Děti byly prý běžně vystavovány pornografii od svých deseti let. „Děti jsou produktem těch, kteří je vychovávají, a prostředí, kterému jsou vystavené,” zdůraznil obhájce.

Chlapec nebyl odsouzen k trestu odnětí svobody. Soud má sice za to, že se dopustil znásilnění, podle něj by však uvěznění napáchalo více škody než užitku. Hocha čeká dvouletý dozor od úřadů, docházení do odborných skupin a po dobu 30 měsíců bude registrován jako sexuální násilník.

O osudu narozeného dítěte se britská média nezmiňují.

Reklama

Výběr článků

Načítám