Hlavní obsah

Jedenáctiletá Rakušanka podstoupila interrupci

VÍDEŇ

Rozruch způsobil v Rakousku případ dívky, která po nežádoucím otěhotnění podstoupila ve vídeňské nemocnici interrupci. Ošetřující lékaři po zjištění, že děvčeti je teprve jedenáct let, uvědomili policii.

Článek

Dívka z oblasti Waldviertel ve spolkové zemi Dolní Rakousko uvedla jako možné otce svého dítěte hned tři muže - dva šestnáctileté mladíky a jednoho 28letého muže. Po vyhodnocení testů DNA nenarozeného plodu byl jako otec označen jeden z mladíků, který teď bude čelit obžalobě ze zneužití nezletilé.

V úvahu však podle policistů nepřipadá obvinění ze znásilnění, protože dívka se evidentně oddávala sexu dobrovolně a s větším počtem mužů. Podle policejního mluvčího je vina mužů navíc sporná proto, že děvče se vyjadřovalo a chovalo jako mnohem starší osoba.

Šéf zemského úřadu pro mládež Reinfried Gänger k případu prohlásil, že "dívka pochází ze zcela normální rodiny, v níž nedošlo k žádným mimořádným událostem". Konstatoval, že děvče ještě zřejmě nebylo dostatečně zralé na to, aby si plně uvědomovalo následky svých konání. Úřad prý nyní zahájí s dívkou i její matkou dlouhodobou psychosociální terapii.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám