Hlavní obsah

Janukovyč žil s milenkou, tvrdí novinář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Bývalý ukrajinský prezident Viktor Janukovyč nežil ve svém opulentním sídle Mežyhirja na okraji Kyjeva se svou manželkou Ljudmilou, ale s 39letou Ljubov Poležajovou. Ta pocházela z Jenakijeva v doněcké oblasti stejně jako svržená hlava státu. Uvedl to v pondělí web Kyiv Post.

Foto: Andrei Mosienko, ČTK/AP

Viktor Janukovyč při podpisu smlouvy s opozicí

Článek

Zjistil to novinář Dmytro Gnap, když prozkoumával rozsáhlý 140hektarový komplex, který Janukovyč opustil 22. února.

Podle něj byl vztah dlouhodobý, ale pečlivě utajený. Janukovyč se nikdy nerozvedl se svou 64letou manželkou, kterou si vzal v roce 1972. Bylo ale známo, že s ním nežila a nikdy nevystupovala jako první dáma, i když ho v roce 2010 doprovázela na některých předvolebních mítincích. Prezident o ní řekl, že má velmi negativní vztah k politice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Janukovyčovo honosné sídlo na archivních záběrechVideo: Reuters

Není známo, kdy měl začít údajný vztah Janukovyče s Poležajovou. V Kyjevské čtvrti Obolon vlastní lázně Krystal a také stojí v čele nadace Cesta budoucnosti.

V rezidenci přebývala Poležajová i se svou dvanáctiletou dcerou z prvního manželství. Dívčiny dokumenty se našly v místnosti, která zřejmě sloužila jako její pokoj. Byl zařízený barokním nábytkem a plný hraček. Studovala na drahé soukromé škole, kam chodí děti diplomatů.

Žena vlastní bílého špice, který byl vidět na záběrech bezpečnostních kamer v rezidenci. Jeho snímky se objevovaly na její facebookové stránce, Poležajová však zrušila své profily na sociálních sítích Vkontakte a Facebook 24. února.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám