Hlavní obsah

Iráčtí migranti dostali za hromadné znásilnění Němky 9-13 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Tresty vězení v rozmezí devět až třináct let uložil ve čtvrtek soud v Rakousku osmi Iráčanům za hromadné znásilnění německé turistky během předloňských silvestrovských oslav. Další podezřelý muž byl obvinění zproštěn. Osmadvacetileté oběti má být vyplaceno odškodnění ve výši 25 tisíc eur (675 tisíc korun). Obě strany se proti rozsudku odvolaly.

Foto: Profimedia.cz

Rakouští policisté s jedním z odsouzených Iráčanů

Článek

Všech devět mužů ve věku 22 až 48 let přišlo do Rakouska jako běženci mezi květnem a prosincem 2015. Pěti z nich byl přiznán status uprchlíka.

Obžaloba u soudu poukázala na to, že obvinění zneužili skutečnosti, že jejich oběť v závěrečný den roku požila větší množství alkoholu a nebyla schopna se bránit. Ke znásilnění se přiznal pouze jeden z útočníků a společně s jedním dalším u soudu spolupracoval.

V soudní síni zaznělo, že čtyři Iráčané mladou Němku odvedli do jednoho vídeňského bytu a tam ji postupně znásilnili, přičemž se k nim přidali ještě další muži. Někteří pak u soudu uvedli, že žena se stykem souhlasila.

Případ bude ještě řešit odvolací soud. Proti rozsudku se odvolaly obě strany. Obhájce Andreas Reichenbach poukázal na to, že soudkyně Petra Poschalková zřejmě vynesla tvrdší rozsudky také proto, aby vyslala varovný signál vůči ostatním migrantům v zemi. Soudy v Rakousku ovšem mohou za znásilnění vynést až patnáctiletý trest, upozornila agentura AP.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám