Hlavní obsah

Identitární krize na britských školách. Děti už se cítí i jako kočky, koně nebo dinosauři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Genderovým rozvolněním identitární revoluce v britských školách zřejmě neskončila. Školáci začínají nacházet sami sebe už i ve zvířecí říši a mnohem dál. S posvěcením škol se identifikují jako kočky, dinosauři, koně nebo třeba vesmírné objekty. Upozornil na to v úterý deník Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Situace zašla tak daleko, že musela vláda Spojeného království vydat směrnici, kterou ředitelům britských škol zakazuje přistupovat k žákům jako ke kočkám, měsícům Jupiteru nebo vyhynulým predátorům.

Expertní tým na Downing Street se tématem zabýval kvůli případu učitelky ze státní střední školy ve Východním Sussexu. Ta označila za ohavné nazývat studentku dívkou, když se sama chápe spíš jako kočka.

„Rozrušoval spolužačku tím, že jí tvrdil, že je dívkou nikoliv kočkou,“ konstatovala prý pedagožka.

Proč myslíte, že máme homofobii

Když žáci namítli, že ve skutečnosti mohou být lidé jen lidmi a to buď jednoho, nebo druhého pohlaví (ve smyslu anglického gender, které označuje sociální pohlaví), otázala se jich učitelka „proč si myslí, že máme v tomhle světě tolik problémů s homofobií“.

Dárce krve nesdělil, zda je těhotný. Odmítli ho

Koktejl

Pedagožka měla obavy, že by to mohlo studentce způsobit psychickou újmu. Teď ale hrozí oplétačky jí samotné, protože v obavách o pohodlí jednotlivce upozadila dle úřadů zdárnou výchovu většiny ostatních.

„Učitelé by neměli předkládat obecně schvalovaný koncept (progresivistický pohled na vlastní identitu dětí pozn. red.) jako fakt. Musejí dbát na ochranu dětí,“ cituje Telegraph zdroj blízký britské ministryni školství Gillian Keeganové. Ta prý nařídila věc prošetřit.

Krmení trhaným masem

Škola ve východním Sussexu ale není jediná, která u dětí podporuje identitární vrtochy. Telegraph zaznamenal případy, kdy asistenti učitelů v jiných školách děti, jež se identifikují jako dinosauři, krmí natrhaným masem. Další se procházejí jako koně, jeden ze studentů se identifikoval jako měsíc (nosil plášť a trval na tom, že je obecný měsíc, nikoliv Měsíc, a umí sesílat na lidi kletby).

Bidenův gender fluidní expert na jádro na letišti ukradl kufr

Amerika

Mluvčí britského premiéra Rishiho Sunaka připustil, že v některých případech to ve školách mohlo zajít příliš daleko. „Je důležité ujistit rodiče a opatrovníky dětí, že ve škole nebudou ovlivňovány osobními postoji učitelů. Pokud k tomu dojde, bude to špatně a ředitelé zasáhnou,“ řekl.

Bývalý britský ministr školství Nadhim Zahawi je toho názoru, že to nestačí. Žádá, aby školy přestaly tolerovat i svobodu v užívání gramaticky nesprávných zájmen, které mají vyjadřovat netradiční pohlavní identitu.

„Všem je jasné, že školy musejí zastavit šíření tohoto škodlivého nesmyslu. Vláda by měla školám dát jasně najevo, že budou podporovány v tom, aby se postavily stále fraškovitějším příkladům, které brání výuce našich dětí a jejich přípravě na skutečný svět. Měli bychom nechat děti být dětmi,“ míní.

Transgenderová aktivistka pózovala u Bílého domu nahoře bez. Příště ji už nepozvou

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám