Hlavní obsah

Transgenderová aktivistka pózovala u Bílého domu nahoře bez. Příště ji už nepozvou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O bezprecedentní rozruch se postarala jedna transgenderová modelka a aktivistka, když na víkendové párty na zahradě Bílého domu během setkání prezidenta Joea Bidena se zástupci sexuálních menšin zapózovala „nahoře bez“ a video zveřejnila na sociálních sítích.

Foto: Stringer, Reuters

Joe Biden s manželkou Jill přichází na setkání se zástupci sexuálních menšin.

Článek

Sporný okamžik nastal jen několik minut poté, co sedmadvacetiletá Rose Montoyová hovořila s Bidenem. Když se později odhalila, potřásala ňadry, při čemž ji natáčela její přítelkyně.

V pozadí záběru je vidět Trumanův balkón s americkou vlajkou a duhovou vlajkou komunity LGBTQI+. Situaci pak dokresluje hlas ženy, která podle serveru New York Post záběr pořizovala: „Jsme nahoře bez v Bílém domě?“

Montoyová zveřejnila záběry na Instagramu a Twitteru, což spustilo vlnu kritiky. „Mezinárodní ostuda“ a „obrovská bezohlednost“, zněly komentáře na sociálních sítích.

Další kritička na Twitteru napsala, že „tohle není další fotka šlapky z Hunterova (Bidenova syna) notebooku“. „Byla to párty na trávníku v Bílém domě, kterou pořádal Joe,“ dodala pisatelka, která narážela na dřívější aféru Huntera Bidena kolem nahých fotek v jeho počítači.

Foto: Stringer, Reuters

Vyzdobený Bílý dům

Nakonec se ohradil i Bílý dům a sdělil, že Montoyová už do sídla amerického prezidenta nesmí. „Takové chování je nevhodné a neuctivé pro jakoukoli událost v Bílém domě,“ řekl mluvčí Bílého domu listu.

„Neodráží to událost, kterou jsme pořádali na oslavu LGBTQI+ rodin nebo dalších stovek přítomných hostů. Jednotlivci, kteří jsou na videu vidět, nebudou na příští akce zváni,“ dodal mluvčí.

Montoyová se ohradila, když prohlásila, že ve Washingtonu přece není zakázané chodit „nahoře bez“. „Je to legální. Proč je nyní považováno za nevhodné nebo nelegální, když ukazuji svá prsa? Než jsem se stala transsexuálkou, tak tomu tak nebylo,“ zdůraznila.

Dodala, že si na záběru zakrývala bradavky, což dokazuje, že nechtěla být vulgární.

Biden není způsobilý být prezidentem, míní bývalý lékař Obamy a Trumpa

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám