Hlavní obsah

Bidenův gender fluidní expert na jádro na letišti ukradl kufr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Historicky první angažmá osoby klouzavého pohlaví ve vládě Spojených států končí ostudou. Takzvaně gender fluidní expert na jadernou energetiku Sam Brinton v Bidenově administrativě se přiznal, že na letišti v Minneapolis ukradl dámský luxusní kufr a přes měsíc ho používal. Hrozí mu pětiletý žalář.

Foto: Profimedia.cz

Sam Brinton

Článek

Z odcizení zavazadla značky Vera Bradley v hodnotě dosahující v přepočtu téměř 55 tisíc korun amerického odborníka na jaderný odpad usvědčily bezpečnostní kamery. Brinton po dopadení krádež z 16. září nejprve zapíral.

„Pokud jsem vzal špatné zavazadlo, s radostí jej vrátím. Nemám ale zavazadla žádného jiného jedince,“ vykládal vyšetřovatelům ještě ve funkci zástupce ředitelky amerického Úřadu pro jadernou energii při prvním výslechu 9. října.

Pod tíhou důkazů se ale nakonec přiznal. Podle serveru Washington Post uvedl, že ho skutečně vzal a zjistil to, až když kufr otevřel v hotelu. Pak podle svých slov zazmatkoval a obsah kufru nacpal do šuplíků v hotelovém pokoji. Bál se prý, že když se kufr pokusí vrátit, dostane se do šlamastyky. Do té se ale dostal stejně. Kromě pěti let za mřížemi mu hrozí pokuta 10 tisíc dolarů, tedy asi 235 tisíc korun.

Bidenův nebinární expert na jádro brnká konzervativcům na nervy

Zahraniční

Před soudem by se měl Brinton objevit ještě během prosince a vysvětlit by měl i to, jak je možné, že vzal cizí kufr, když cestoval nalehko a žádný vlastní s sebou neměl. Na kamerách je navíc vidět, jak z cizího kufru odstraňuje identifikační štítek. Na jiných záznamech z 18. září a 9. října je navíc Brinton zachycen, jak s ukradeným kufrem znovu létal do Washingtonu.

Krádeže Brinton rozhodně nemá zapotřebí. Nebinární aktivista za práva sexuálních menšin s dvojitým titulem z massachusettské univerzity MIT měl našlápnuto k velké politické kariéře. Post zástupce ředitelky amerického Úřadu pro jadernou energii už nicméně musel opustit. Zatím na naplacenou dovolenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám