Hlavní obsah

Hrozí ekoteror a zničení blahobytu, hlásá protizelená kampaň v Německu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tisíce plakátů s hesly „Zničení blahobytu“, „Zákazy“ a „Ekoteror“ zaplavily německá města. Evidentně jde o kampaň proti vlně zákazů, které plánují Zelení.

Foto: Christian Mang, Reuters

Kandidátka německých Zelených na kancléřku Annalena Baerbocková

Článek

Plakáty upozorňují, že Zelení mají sklony k zákazům a socialismu, hovoří dokonce o „teroru“. Akci organizuje podnikatel David Bendels, který kdysi býval členem CDU.

Později ze strany odešel po mejdanu v Berlíně, kde se mladí členové CDU opili, poškodili vybavení hotelu a někteří z nich údajně sedli i za volant. Bendels pokládal kritiku večírku za přehnanou, ale dobrovolně odstoupil.

Později vstoupil do CSU a pracoval pro europoslankyni Moniku Hohlmeierovou. Veřejně kritizoval uprchlickou politiku kancléřky Angely Merkelové.

Annalenu ubráníme, vzkazují němečtí Zelení

Evropa

Aktuální kampaň se jmenuje Grüner Mist (česky Zelený hnůj nebo také Zelené kraviny).

Naráží na to, že požadavky německých Zelených se neustále radikalizují. V souvislosti s klimatickou změnou dokonce navrhují zákaz rodinných domků. V Hamburku už zákazy reálně začaly.

„Michael Werner-Boelz, šéf okresního úřadu v Hamburku-sever za Zelené, už prosadil, že v jeho působnosti žádný takový projekt nezíská stavební povolení. Úřad připouští pouze vícepatrové budovy,“ uvedl časopis Focus.

Kandidát na kancléře se na místě apokalypsy smál

Zahraniční

Objevují se také návrhy na omezení jídel z masa nebo na zákaz létání na dovolenou, což řadu německých občanů děsí.

Zaměstnanci centrály Volkswagenu ve Wolfsburgu zažili nedávno šok, když závodní jídelna škrtla z nabídky maso. Mění se na vegetariánskou a veganskou.

Reklama

Výběr článků

Načítám