Hlavní obsah

Annalenu ubráníme, vzkazují němečtí Zelení

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakouský mediální vědec Stefan Weber (51) obvinil Annalenu Baerbockovou (40), kandidátku německých Zelených na kancléřku, že ve své knize opisovala. Na svém blogu upozorňuje, že některé formulace z publikace s názvem „Teď. Jak obnovíme zemi“ nepocházejí od Baerbockové.

Foto: Christian Mang, Reuters

Kandidátka německých Zelených na kancléřku Annalena Baerbocková

Článek

„A když se na to podíváte blíže, mluvíme také o několika porušeních autorských práv,“ upřesnil s tím, že si celé pasáže „vypůjčila“ od jiných autorů, včetně amerických a časopisu Der Spiegel.

„Kniha literatury faktu není disertační práce,“ připustil Weber, ovšem dodal, že „plagiátorství textu je však eticky nekorektní a v knihách literatury faktu čelí právem kritice“.

Z přezeleněného Německa se SPD vytrácí

Evropa

Ve srovnání s předchozími obviněními vůči Baerbockové kvůli nesrovnatelnostem v životopise reagovalo tentokrát vedení Zelených podle televize ARD mimořádně tvrdě. V e-mailu příznivcům s předmětem „Toto je vražda charakteru!“ napsal Michael Kellner (44), spolkový jednatel, že jde o kampaň, a navrhl: „Sami o tom tweetujte, retweetujte a projevte plnou solidaritu s Annalenou!“

Reklama

Výběr článků

Načítám