Hlavní obsah

Houbaři šli na hříbky, našli tisíce eur

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ĺubotín

Dva muži, kteří u východoslovenské obce Ľubotín vyrazili na houby, našli u silnice několik tisíc eur. Jak informoval regionální deník Korzár, muži nález poctivě odevzdali na policii.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muži se právě vraceli domů s plnými košíky hub, když peníze našli. „Syn šel pro auto, když jsem uviděl mince. Byly to jedno a dvoueurové mince a nějaké polské zloté. Když se vrátil syn, našli jsme ještě bankovky. A bylo jich dost,“ řekl Ján Diňa.

Peníze byly rozsypané u silnice v délce asi třiceti metrů. Kolem tisíců eur projelo množství automobilů, ale nikdo si jich nevšiml. „Byli jsme v šoku, když jsme našli takovou úrodu. Následně jsme to oznámili policii,“ uvedl Jozef Diňa.

Poctiví nálezci říkají, že ani neuvažovali, že si peníze ponechají. „Kdybych si z těchto peněz udělal například dlažbu, při chůzi po ní bych si vždycky říkal, že to není za moje,“ poznamenal Jozef.

Nálezci ani policie z taktických důvodů místo nálezu ani částku neupřesnili. „Případ je ojedinělý. Smekám klobouk před oběma nálezci,“ uvedl ředitel obvodní policie v Ľubotíně Ján Plučinský.

Anketa

Našli jste už někdy něco zajímavého při sbírání hub?
Ano, lidé v lese zapomenou různé věci
9,4 %
Ne, maximálně stopy po jiných houbařích
28,3 %
Ne, často nenajdu ani ty houby
62,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1951 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám