Hlavní obsah

Horor v letadle: Cestující před smrtí vykašlal „litry krve“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestující na palubě letu z Thajska do Německa zemřel poté, co jeho spolucestující s hrůzou sledovali, jak mu z úst a nosu tryská krev. Zdravotní sestra, která byla jednou z cestujících, švýcarskému listu Blick popsala, že posádka stroje aerolinek Lufthansa letadlo nechala otočit až po hodině a půl ve vzduchu. Manželce zemřelého bezprostředně po návratu na letiště v Bangkoku navíc nikdo nenabídl podporu, dodal další cestující.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Že třiašedesátiletý muž není v pořádku, bylo podle spolucestující jasné už před startem. „Rosil se studeným potem, dýchal příliš rychle a už byl apatický,“ popsala deníku Blick Karin Missfelderová, která je zdravotní sestrou v curyšské nemocnici a čtvrtečním letem LH773 z Bangkoku do Mnichova cestovala se svým manželem.

Muž trpící zdravotními potížemi byl Němec. Jeho manželka, Filipínka, vysvětlovala, že jejímu choti se přitížilo poté, co museli běžet, aby stihli letadlo. „Letuška se ptala, zda je v pořádku, a měla velké obavy,“ pokračovala Missfelderová s tím, že personál letadla se přesto rozhodl s mužem odletět.

Mysleli si, že jen spí. Cestující ale během letu zemřela

Evropa

Tehdy se do věci vložila Missfelderová, která letušku přesvědčila, že muže musí prohlédnout doktor. S pasažérem přišel krátce promluvit i kapitán letadla. „Potom přes reproduktory přivolal doktora - mladý, asi třicetiletý Polák se špatnou angličtinou Němce prohlédl,“ popsala spolucestující s tím, že doktor jen muži nahmatal tep a zeptal se ho, jak se cítí.

„Potom mu dali trochu heřmánkového čaje, ale on už vyplivl krev do sáčku, který mu jeho žena podala,“ popsala Missfelderová. „Ten člověk vypadal tak špatně, že nechápu, proč kapitán odletěl. Měla jsem zasáhnout, ale viděla jsem, že se o něj stará lékař, tak jsem nechtěla zasahovat,“ vyčítá si zpětně zdravotní sestra.

Když se letadlo dostalo do vzduchu, stav muže se dramaticky zhoršil a z úst a nosu mu začala tryskat krev. „Ten muž ztratil litry krve,“ vylíčila švýcarská cestující. Posádka začala muže oživovat, ale marně. Cestujícího nejprve odnesli do palubní kuchyně, poté padlo rozhodnutí, že se letadlo vrátí do Bangkoku. Kapitán následně z reproduktoru oznámil, že cestující bohužel zemřel.

Vdova musela projít kontrolou sama

I přes čerstvě prožitou tragédii se po přistání na thajském letišti o manželku zemřelého ani zbylé cestující nikdo nestaral, popsal švýcarskému deníku manžel Missfelderové jménem Martin. „Čekali jsme dvě hodiny. Nebyl tam žádný pečovatelský tým, vůbec nikdo,“ řekl.

Manželka zesnulého cestujícího podle něj musela projít celnicí sama. „Stála tam úplně sama a apatická a musela vydržet všechny formality,“ popsal. „To, že Lufthansa nemá žádná opatření, že se nikdo nestará o 30 traumatizovaných cestujících, to je nepřijatelné,“ popsal Martin Missfelder.

Německé aerolinky britskému listu The Independent potvrdily, že muž na palubě letadla zemřel. „Přestože posádka a lékař na palubě přijali okamžitá a komplexní opatření první pomoci, cestující během letu zemřel,“ sdělil zástupce společnosti. „Po 1,5 hodině letu se posádka rozhodla otočit zpět do Bangkoku, kde letadlo normálně a bezpečně přistálo. Tam byly dodržovány pokyny zdravotnické záchranné služby a thajských úřadů,“ dodala společnost.

Drama na palubě, stevard zemřel během letu do Paříže

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám