Hlavní obsah

Harry a Meghan našli útočiště u kontroverzního kanadského magnáta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Princ Harry s manželkou Meghan se odmítají bavit na téma, komu patří kanadská usedlost v hodnotě 14 milionů dolarů (322 milionů korun), v níž trávili Vánoce. Britský deník Daily Mail napsal, že luxusní sídlo Mille Fleurs na ostrově poblíž kanadského Vancouveru vlastní kanadský obchodník Frank Giustra, který má úzké vazby na rodinu bývalého amerického prezidenta Billa Clintona. Informace, že sídlo patří ruskému oligarchovi Juriji Milnerovi, jsou podle deníku mylné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dům, ve kterém měli pobývat Harry s Meghan při návštěvě KanadyVideo: Reuters

 
Článek

Ubytování v nádherném paláci zprostředkoval magnátův přítel David Foster, který má k britskému prominentnímu páru blízko díky své manželce. Ta se s Meghan přátelí od školních dob.

Princ Harry guvernérem Kanady? Přála by si to více než polovina obyvatel

Zahraniční

Miliardář Frank Giustra je spoluzakladatelem hollywoodského studia Lionsgate a patří k největším dárcům nadace manželů Clintonových Clinton Global Foundation, píše Daily Mail. Je dokonce členem správní rady nadace. Deník současně připomíná kontroverzní spojení miliardáře s bývalým americkým prezidentem.

Foto: Pool New, Reuters

Princ Harry a jeho žena Meghan

Harryho a Meghan velkolepě hostil ruský oligarcha

Zahraniční

Giustra coby zakladatel společnosti Uranium One v roce 2005 navštívil společně s Billem Clintonem Kazachstán, kde se setkali s prezidentem Nursultanem Nazarbajevem. Krátce poté kanadský magnát koupil kazašské uranové doly. Clinton měl podle deníku pomoci obchodníkovi uzavřít smlouvu.

Finanční nezávislost jen naoko. Většinu výdajů Harryho a Meghan bude dál platit veřejná pokladna

Evropa

Později získala většinový podíl ve společnosti Uranium One ruská firma Rosatom. Obchod podléhal schválení Výboru pro zahraniční investice ve Spojených státech, jehož členkou byla Hillary Clintonová, která v té době zastávala post ministryně zahraničí.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Pořadí dědiců trůnu ve spojeném království

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám