Hlavní obsah

Gang ukradl z luxusního pařížského hotelu šperky a oděvy za miliony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Jeden z nejslavnějších a současně nejluxusnějších hotelů v Paříži se v noci na čtvrtek stal terčem zlodějů, uvedla televize BFM TV. Dva zloději maskovaní kapucemi vtrhli do hotelu Peninsula kolem 00.50. Byli ozbrojení, ale výstřely nepadly. Jeden pachatel zadržoval zaměstnance, druhý rozbil sekerou vitríny v hotelu a ukradl šperky a oblečení. První odhady škody hovoří o 350 až 400 tisících euro (9,1 milionu až 10,4 milionu korun).

Foto: Profimedia.cz

Hotel Peninsula v Paříži

Článek

Po činu oba utekli a nasedli do auta, v němž čekal před hotelem třetí komplic. Policie auto po půl hodině nalezla vyhořelé v Neuilly-sur-Seine. Policie zatím po pachatelích marně pátrá.

V hotelu Peninsula, který se nachází 400 metrů od Vítězného oblouku na Avenue Kléber bydlel minulý týden čínský prezident Si Ťin-Pching. Hotel využívají luxusní značky pro svou prezentaci. Letos tam byly vystaveny třeba výrobky módní značky Louis Vuitton.

Hotel má k dispozici 200 pokojů a apartmá zdobí umělecká díla a elegantní nábytek. Hotel disponuje jednou z největších pařížských restaurací na venkovní terase. Noc v nejlevnějším pokoji stojí 1650 euro (42 900 korun).

Za druhé světové války tento hotel, kerý se dříve jmenoval Majestic, zabavili nacisté a zřídili v něm své vojenské velitelství.

Britská BBC napsala, že hotely v Paříži i jiných francouzských městech se terčem zlodějů staly už v minulosti. Loni v září členka saúdské královské rodiny přišla v pařížském hotelu Ritz o šperky v odhadované hodnotě 800 tisíc eur (20,8 milionu eur). Později byly ale nalezeny. V roce 2013 ozbrojený muž ukradl z hotelu Carlton v Cannes klenoty v hodnotě několika miliard korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám