Hlavní obsah

Gang mladých lidí v Londýně brutálně napadl kurdského žadatele o azyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britská policie obvinila už jedenáct lidí v souvislosti s brutálním napadením sedmnáctiletého žadatele o azyl v jižním Londýně. Mladí lidé kurdského teenagera z Íránu napadli v pátek před půlnocí na autobusové zastávce ve čtvrti Croydon a bili ho za přihlížení až dvaceti dalších. Hoch utrpěl vážná zranění.

Foto: Neil Hall, Reuters

Autobusová zastávka v Croydonu, kde došlo k napadení kurdského teenagera.

Článek

„Byla tam obrovská skupina, která se vynořila z hospody. Nešlo poznat, kdo koho bije. Jeden člověk - ten, který skončil v nemocnici - byl zcela zbit. Kopala do něj a bila ho skupina asi deseti lidí, dalších deset nebo dvacet stálo kolem a dívalo se,“ líčil pro BBC útok jeden z místních obyvatel.

„Ostatní svědci nic proti třicetičlenné skupině nezmohli a museli počkat, až odtáhnou, potom mu mohli pomoci. Pak přijela sanitka a policie,“ dodal.

Teenager z Íránu, který do Croydonu přišel před několika měsíci, podle svědectví čekal se dvěma kamarády na autobus, když k němu údajně přistoupil jeden z útočníků a zeptal se ho, odkud je. Pak přišlo krátké pronásledování, sražení mladíka na zem a brutální údery. Mladý Kurd utrpěl zlomeninu lebeční kosti a krvácení do mozku a podle deníku Metro má poškozenou páteř. Leží na jednotce intenzivní péče a jeho stav je nadále vážný, i když stabilizovaný. Jeho dva kamarádi utrpěli lehčí zranění.

Policie ještě v průběhu víkendu zadržela podezřelé z útoku ve věku 17 až 26 let, mezi nimi nejméně dvě ženy. Jedna žena pak byla propuštěna.

Místní poslanec Gavin Barwell na Twitteru označil útočníky za „spodinu“. Pět z nich už stanulo v rámci přípravného řízení před soudem.

Reklama

Výběr článků

Načítám